March 1, 2024

Una activista d’accessibilitat cultural de Letònia visita l’Espai Boule

Aquesta setmana passada va visitar Reus l’activista d’accessibilitat cultural, dissenyadora i experta en accessibilitat al seu país natal, Letònia, Liba Berzina. Es tracta d’una persona que viatja per arreu d’Europa en cotxe per comprovar els diferents graus d’accessibilitat dels serveis, allotjaments i espais públics i privats. Posteriorment, fa informes recopilatoris de la seva experiència.

La visita de Liba Berzina a l’Espai Boule de Reus va alegrar a l’activista en veure que s’utilitzen principis de disseny universal, que pretenen crear solucions per a diferents necessitats, sense importar les limitacions que pugui tenir la persona. Totes les sales són de fàcil accés, amb ascensor per persones amb limitacions de moviment i informacions en Braille per a persones amb discapacitat visual.

Durant la seva visita a Reus, Berzina ha expressat que en tots els seus viatges durant els darrers deu anys veu com “el concepte d’accessibilitat és diferent entre els països europeus”. Així mateix, afirma que “tot i que l’accessibilitat ha millorat molt, les persones amb diversitat funcional no tenen accés als mateixos serveis que la resta. Hi ha moltes lleis i convencions bones, però en realitat no funcionen com hauria de ser”.

Lloguer d'espais

Dades del centre educatiu
Dades de la persona de contacte