December 11, 2023

Open Europe participa en un projecte educatiu per prevenir i reduir problemes a les aules

‘We are Colourful’ és una iniciativa pionera que integra els últims avanços en neurociència cognitiva i tecnologia educativa.

 

Reus, 7 de desembre 2023. L’associació reusenca Open Europe desenvolupa, junt amb cinc països europeus més, el projecte ‘We are Colourful’. L’objectiu de la iniciativa és la creació d’eines i mètodes per ajudar als professors i professores dels centres educatius en la prevenció, identificació i reducció de problemes que sorgeixi a les aules a causa de les diferències socials o ètniques, entre d’altres, al voltant dels alumnes.

La neuroeducació és una disciplina emergent que fusiona la neurociència amb la pedagogia i cerca comprendre millor com funciona el cervell durant el procés d’aprenentatge, per aplicar aquest coneixement a optimitzar les estratègies educatives. Aquest projecte pioner es proposa desenvolupar eines i mètodes innovadors que ajudin els professors a personalitzar l’ensenyament, tenint en compte les diferències individuals en el funcionament cerebral i el desenvolupament cognitiu.

Es tracta d’una col·laboració entre institucions educatives, centres de recerca i empreses innovadores d’arreu d’Europa, entre les quals Open Europe. La hipòtesi en què es basa ‘We are Coulourful’ és que aquestes diferències poden estar associades en 4 dimensions independents, però que interactuen entre elles: trastorns del neurodesenvolupament, processos d’estil i aprenentatge, diversitat cultural i desigualtat social.

El projecte de neuroeducació ‘We are colourful’ marca una fita significativa en l’evolució de l’aprenentatge. Cofinançat per la Unió Europea, vol revolucionar les pràctiques educatives mitjançant la integració dels últims avanços en neurociència cognitiva i tecnologia educativa.

Per a més informació es pot visitar el web.

Lloguer d'espais

T'escoltem, tens algun dubte?

Nom *
Cognom *
Email *
Sobre quin servei tens el dubte? *
Missatge
Dades del centre educatiu
Dades de la persona de contacte