September 15, 2023

L’Espai Boule s’omple per escoltar la ‘Filòloga de Guàrdia’

El món de la llengua, l’aprenentatge i la música han estat els protagonistes del segon dia d’actes inaugurals a l’Espai Boule. L’acte d’aquest dijous, 14 de setembre, ha comptat amb la conferència de la instagramer ‘Filòloga de Guàrdia’, l’actuació de Fito Luri i Xavier Pié i un tast de vins del Celler Cingles Blaus.

‘Filòloga de Guàrdia’ és el pseudònim de l’Aida Roca. És creadora de contingut dedicat a la divulgació lingüística del català amb més de 40.000 seguidors a les seves xarxes socials: Instagram, TikTok i Youtube. Roca ha fet reflexionar als assistents sobre la importància d’aprendre idiomes i, en concret, del català.

Roca, filòloga i professora, ha explicat que «en ocasions no es comprèn perquè ensenyo el català. Es tracta d’un enfrontament que no tenen els professors d’altres llengües europees». En aquest sentit, la instagramer ha reblat que «no ens qüestionem perquè s’aprèn el francès o l’anglès i sorgeixen els dubtes quan es tracta del català, una llengua que conviu amb una altra de major abast com és el castellà».

Posteriorment a la xerrada d’Aida Roca, ha tingut lloc l’actuació musical de Fito Luri i Xavier Pié, maridat amb una selecció de vins del Celler Cingles Blaus. Luri i Pié han ofert un espectacle de cançó d’autor amb tocs jazzístics que combinen a la perfecció, entre la improvisació i la poesia.

Els actes inaugurals de l’Espai Boule continuen aquest divendres, 15 de setembre, amb una jornada de portes obertes a partir de les 5 de la tarda per a visitar l’espai i conèixer l’oferta d’activitats proposades, cursos i projectes internacionals. A les sis de la tarda i a les vuit del vespre, tindran lloc visites teatralitzades, de forma gratuïta, sobre la família Boule i l’emplaçament, a càrrec d’ANS Educació.

L’Espai Boule 

Situat al carrer de Boule, número 3, l’Espai Boule és un centre obert d’aprenentatge i formació on conflueixen les forces i iniciatives de diverses entitats que treballen per millorar la formació a la nostra comunitat, tant la dels més petits com la d’adults. L’objectiu és oferir oportunitats de mobilitat internacional i d’inserció laboral als més joves i fomentar i promoure el territori gràcies a la gestió de projectes internacionals.

L’Espai Boule es troba en un edifici històric, patrimoni de la ciutat, que data de finals del segle XIX. En aquestes antigues cotxeres de les diligències del Palau de la família Boule, reusencs pioners en l’exportació de vins, s’hi poden admirar unes magnífiques estructures metàl·liques representatives de l’època.

Lloguer d'espais

T'escoltem, tens algun dubte?

Nom *
Cognom *
Email *
Sobre quin servei tens el dubte? *
Missatge
Dades del centre educatiu
Dades de la persona de contacte