September 14, 2023

L’Espai Boule inaugura les seves noves instal·lacions

Aquest dimecres al vespre ha tingut lloc l’acte d’inauguració de les noves instal·lacions de l’Espai Boule, amb la presència d’unes 200 persones, representatives del teixit social de Reus i de la demarcació. L’acte ha comptat també amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita i d’altres representants polítics municipals.

Situat al carrer de Boule, número 3, l’Espai Boule és un centre obert d’aprenentatge i formació on conflueixen les forces i iniciatives de diverses entitats que treballen per millorar la formació a la nostra comunitat, tant la dels més petits com la d’adults. L’objectiu és oferir oportunitats de mobilitat internacional i d’inserció laboral als més joves i fomentar i promoure el territori gràcies a la gestió de projectes internacionals. L’espai formatiu disposa de 1.300 m2 distribuïts amb dues plantes.

L’acte inaugural, conduït per Fito Luri, l’han obert els promotors de l’Espai Boule, Olena Korzhykova i Alfred Blasi. En la seva intervenció, Korzhykova, ha assenyalat il·lusionada que “teníem una oportunitat esplèndida en un indret gairebé abandonat. Per nosaltres l’Espai Boule és un centre obert de formació, per a totes les capacitats, cultures i edats”. “L’Espai Boule és per a totes les persones que volen aprendre”, ha afirmat, i ha afegit que “hem obert una porta a la gent de Reus i del territori”.

Per la seva banda, Alfred Blasi, ha dit al públic assistent que “buscàvem un lloc per aglutinar totes les organitzacions que treballem conjuntament i vam veure una excel·lent oportunitat en aquest espai”. Segons Blasi, l’objectiu del projecte “és posar Reus al mapa mitjançant les activitats i formacions que realitzem”.

Tot seguit, ha pres la paraula l’alcaldessa de l’Ajuntament de Reus, Sandra Guaita, qui ha agraït la tasca duta a terme per l’Espai Boule: “Aporteu formació i coneixement a la ciutat i la traslladeu a Europa. Obriu la ciutat i ens oferiu una visió més oberta del món en el qual vivim. Heu posicionat Reus a Europa”, ha dit.

La inauguració de l’Espai Boule ha tingut al professor i empresari Emili Duró com a ponent principal. Dins del conegut grup de ‘Mentes Expertas’, Duró ha mostrat a públic atent la seva gran capacitat motivacional i optimista,  centrada en la millora personal i professional.

Els actes d’obertura de l’Espai Boule continuen aquest dijous 14 de setembre amb la xerrada ‘Continuar aprenent: la importància de la formació permanent’, de la influenciadora ‘Filòloga de Guàrdia’. La conferència es combinarà amb una actuació musical de Fito Luri i Xavier Pié, i el tast d’una selecció de vins del Celler Cingles Blaus.

L’Espai Boule: d’unes antigues cotxeres a centre formatiu 
L’Espai Boule es troba en un edifici històric, patrimoni de la ciutat, que data de finals del segle XIX. En aquestes antigues cotxeres de les diligències del Palau de la família Boule, reusencs pioners en l’exportació de vins, s’hi poden admirar unes magnífiques estructures metàl·liques representatives de l’època. Posteriorment, aquest espai ha estat destinat a diversos negocis, fins a l’actualitat, que obre una etapa formativa.

Lloguer d'espais

T'escoltem, tens algun dubte?

Nom *
Cognom *
Email *
Sobre quin servei tens el dubte? *
Missatge
Dades del centre educatiu
Dades de la persona de contacte