June 19, 2024

L’Espai Boule acull un ‘scape room’ per conscienciar els joves dels riscos del tabac

El passat divendres, 31 de maig, l’Espai Boule va acollir amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, un ‘scape room’ per als alumnes de 2n d’ESO de l’INS Baix Camp i Salvador Vilaseca. La iniciativa va ser organitzada per l’Equip de Salut Comunitària i els Referents de Tabac del CAP Sant Pere.

En total van participar-hi 280 alumnes, amb l’objectiu de conscienciar-los dels riscos per a la salut que comporta el consum de tabac. Així mateix, se’ls va traslladar i conscienciar que per aquest any 2024 el tema del Dia Mundial sense Tabac (DMST) se centra a advocar que es deixi de perseguir els joves amb productes que són perjudicials per a la seva salut per part de la indústria del tabac, utilitzant diferents formes per difondre informació errònia i publicitat encoberta.

L’scape room consistia a descobrir uns malèfics tabàquics (el nicotina, el metanol, el butà, la pintura…), que volien conquerir el planeta pulmó, amb la construcció d’armes de destrucció massiva: els cigarrets i els seus derivats. Aquesta dinàmica va permetre explicar als joves els efectes nocius del tabac en qualsevol de les seves formes. L’experiència va ser molt positiva, ja que van poder copsar les inquietuds i dubtes i ampliar la informació prèvia de la qual disposaven.

És previst que aquesta activitat es repeteixi l’any vinent als alumnes de 2n d’ESO, a més de poder realitzar una prevenció primària i secundària anual a tots els alumnes que d’aquest curs, abans que s’instauri l’hàbit tabàquic.

L’acte va comptar amb la col·laboració de l’Espai Boule, el Col·legi de Metges de Tarragona, la Xarxa de Museus de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, entre d’altres. Aquest treball s’emmarca des de la perspectiva de la salut comunitària i transversal.

Lloguer d'espais

T'escoltem, tens algun dubte?

Nom *
Cognom *
Email *
Sobre quin servei tens el dubte? *
Missatge
Dades del centre educatiu
Dades de la persona de contacte