Arriba la primera Festa del Gelat a Reus, organitzada per DomSpain i GELATOn the ROAD, una iniciativa europea que té com a objectiu promoure la cultura del gelat artesanal com a patrimoni comú europeu, fomentant la sostenibilitat, la innovació local i la creació d’una ruta cultural transnacional al voltant del gelat.
Durant la roda de premsa de presentació de la Festa del Gelat, celebrada a l’Espai Boule, hi van participar Olena Korzhykova de DomSpain, Cosima Trevisanello, membre del projecte; Maria Valentina Vanceo, coordinadora del projecte i en representació de Longarone Fiere Dolomiti (LDF), i Josep Baiges, regidor de promoció econòmica, innovació i coneixement de l’Ajuntament de Reus.
El dia 16 de maig, a les 19.30 h, es donarà el tret de sortida a la I Festa del Gelat amb l’actuació del Cor de Reus i un tast obert de gelats artesans.
El dissabte 17 de maig tindrà lloc l’esdeveniment principal, amb una programació que s’estendrà de 10 a 15 h. Durant el matí, es podrà gaudir d’activitats per a tots els públics, com el lliurament de premis del concurs de dibuix escolar, un taller infantil a càrrec de l’associació coneSedesalud, diversos showcookings de la mà de les gelateries Xixona, Illa Gelatieri i Dario García, així com sortejos entre els assistents.
Un dels moments més esperats serà el tast de quatre gelats artesans creats per a l’ocasió amb productes de proximitat i sabors originals: El Catalanet Ganxet de Reus, Mel i mató amb avellana caramel·litzada, Xocolata amb oli i sal i Poma al forn amb canyella. A més, es reconeixerà la tasca de les gelateries que aposten per l’ús d’ingredients de quilòmetre zero.